19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Dort

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 200 g
vejce 5 ks
vroucí voda 5 lžic
cukr mletý 200 g
prášek do pečiva trochu

Krém

Název Množství a jednotka
mléko 1 1/2 dl
vejce 1-2 ks
vanilkový cukr 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
cukr mletý 100 g
Zobrazit všechny ingredience
Moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h. 35 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme asi 30 minut v bábovkové formě.
Připravíme krém. Do trochy odměřeného mléka dáme žloutky, mouku, asi 1/3 cukru, vanilku. Dobře rozkvedláme a vlijeme do ostatního horkého mléka. Uvaříme hustý krém a vychladíme. Potom do pěny utřeme máslo se zbylým cukrem, přidáváme po troškách vychlazený krém.
Upečený a vychladlý korpus prořízneme naplníme krémem a dozdobíme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Třešňový dezert

Postup: Máslové sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s rozpuštěným máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Tuňáková pomazánka

Postup: Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a smícháme s konzervou tuňáka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z pečených fazolí

Postup: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

ESHOPY

Malecha's

Levná drogerie Německo. Kvalitní drogerie a potraviny z Německa, které u nás...